Sportsbetting og oddsregning

Oddsutregning

Sportsbetting og oddsutregninger
De som ikke spilt oddsspill før kvier seg litt når de hører at det innebærer matte. Men med litt trening så kan du utføre oddsmatte lynrask. Oddsmatte er ikke noe vanskeligere å regne ut sannsynligheten til en pokerhånd eller multipliserer gevinstene med en multiplikator på spilleautomater på nett. En av de første tingene du bør kunne er å regn om US-odds til Euro-odds, dvs. desimal odds. Når du f.eks. gjør en kampanalyse eller skal samle odds fra flere sportsbettingsider. Amerikanske oddstall skrives på 2 ulike måter: som negative tall f.eks. -120 eller som positive tall f.eks. +105. Vær obs på at enkelte sportsbettingsider bruker ikke plusstegnet foran positive tall og skriver bare 105.

Sportsbetting og positive oddstall
Det er også lurt å kunne regne ut arbitrasje som også kalles for sure wins. Hvis du har oddsene for kampen Spania – Portugal der H=1.80, U=3.80, B=5.85 så tar du rett og slett å deler oddsene på 1 og legger dem sammen. Slik som dette: 1:1.8 + 1:3.8 + 1:5.85= 0.09896. Hvis summer er mindre enn 1 så er det en arbitrasje. Hvis du ønsker å finne ut hvor stor den er så deler 1 på arbitrage oddsen: 1/0.09896=1.01045, dvs. 1.045% for at du får gevinst hvis du har riktig innsats. Å regne ut sure wins er en fordel når du henter odds fra flere sportsbettingsider. For å gjøre predikasjonen din mer spesifikk kan du også regne ut gjennomsnittsoddsen fra ulike sportsbettingsider. Deretter bruke gjennomsnittstallet for å regne ut sure wins.

Utregning av tilbakebetalingsprosent
Å regne ut tilbakebetalingsprosenten er lurt å kunne. Da får du bedre kontroll på spillbudsjettet og kan prioritere dine veddemål på en mer oversiktlig måte. Det er veldig enkelt. Alt du må gjøre er å dele premiegevinsten på innsatsen du planlegger å gjøre eller har gjort. Og deretter skal du multiplisere summen med 100 for å prosentandelen. For eksempel dersom du har satset 85 NOK og vunnet 250 NOK så blir tilbakebetalingsprosenten:

(250/85) x 100 = 294,1 %. Her ser du tydelig at du vunnet ettersom tilbakebetalingsprosenten er over 100%. Hvis du får et resultat som er under 100% så har du tapt.

Å regne ut tilbakebetalingsprosenten er en viktig ferdighet. Spesielt når du spiller multispill og flere oddsspill på ulike sportsbettingsider. Hvis du følger med på ulike sporter så hender det at store eventer og kamper skjer i samme sesong. For å ha oversikt over alle veddemål og hvor mye du har tjent eller tapt så lønner det seg å regne ut tilbakebetalingsprosenten.