Sportsbetting og oddsregning

Sportsbetting og spillmetoder

Sportsbetting kan være temmelig kompleks dersom du ikke har oversikten over ulike spillmetoder. et vanlig spørsmål er om det er lurt å spille singler i motsetning til multispill. Generelt så er det slik at du vil tape raskere med flere kamper du inkluderer i et multispill. Men dersom du har gjort jobben din og utført en grundig kampanalyse så kan du vinne mye gevinster på korttid dersom du har analysert alle kampene i et multispill.

Handicapspill
Mange lurer også på hva et handicap-spill er. Dette går ut på at det ene laget har fått mange eller ett mål på forhånd. Handicap benyttes gjerne i kamper der et lag er en soleklar favoritt. Da vil favoritten oppnå en høyere odds. Ettersom mange syntes det kjedelig med odds på for eksempel 1.02 så benyttes handicap-spill. Et lag som har stor sjanse for å vinne må dermed vinne ekstra stort for at veddemålet skal lykkes. F.eks. Tyskland – Belgia der favoritten er Tyskland. Her kan et handicap-spill gå ut på at Tyskland må skåre minst 2 mål for en odds på f.eks. 1.50. Slik at dersom Tyskland vinner 1-0 så er resultatet egentlig kun 1-1 i handicap-spillet.

Moneyline
De som er kjent med «US Sports» vet sikkert hva moneyline er. Moneyline går ut at du vedder på det laget som vinner kampen til slutt, uten handicap eller spread. Dersom kampen går på overtid så telles dette også med. Fordelen med å spille på money line er at oddsspillere kan få pengene tilbake hvis det blir uavgjort.

Head-to-head spill
Det som gjør sportsbetting så interessant er variasjonene av ulike veddemål. Mange liker head-to-head spill. Dette er en duell hvor man skal finne de to beste. For eksempel i EM kvalifiseringen skal du finne hvem som blir rangert høyest. Hvis du tror f.eks. at Sverige kommer høyere enn Danmark så gjelder tilsvarende odds for dette. Dette som er så spennende med head-to-head spill er at det er sportsbettingsidens bookmakere som finner duellene. Det er dermed også de som styrer spillet slik at du kan gjøre veddemål på spennende dueller. Head-to-head spill er mulig for de fleste sporter og gjør denne varianten svært populær. Faktisk er også mulig å spille trippelhead der 3 lag konkurrer mot hverandre.

Verditipping
Verditipping er også veldig spennende. Dette går ut på satse penger på oddsspill hvor det forventes av avkastningen er positiv. For eksempel du tar prosenten for å vinne et spill og multipliserer det med oddsen og da får du gjerne et tall over 1. Hvis du tror at et lag har 50% muligheten sjanse for å vinne kampen, så må du spille med en odds på over 2 for å finne verdien på kampen. Det kan høres komplisert ut, men mange sportsbettingsider har en FAQ-side som forklarer spesielle spill som verditipping og head-to-head spill veldig nøye dersom du trenger ekstra hjelp.